Ηρώων Πολυτεχνείου 51, Πειραιάς

​Πρόκειται για κεντρικότατο κατάστημα λιανικής πώλησης, μέρος ενός αξιόλογου διατηρητέου κτιρίου που βρίσκεται στην καρδιά της εμπορικής περιοχής του Πειραιά. Η συνολική του επιφάνεια είναι περίπου 290τμ. Αποτελείται από ισόγειο 100τμ, υπόγειο 100τμ και ημιόροφο 90τμ. Το ισόγειο και ο ημιόροφος λειτουργούν ως χώροι κύριας χρήσης. Η πρόσοψη του καταστήματος είναι μεγάλη, 6 μέτρα. Τα ιστορικά χαρακτηριστικά του κτιρίου (π.χ. εξαιρετικές αρχιτεκτονικές οροφές) δίνουν ένα πολυτελές αίσθημα αγορών.

Ο Πειραιάς, μια ολοζώντανη πόλη-λιμάνι με πανάρχαια ιστορία και αξιοθέατα, απέκτησε μεγάλη ισχύ και αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό, πολιτισμικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας ανά τους αιώνες. Όντας ο σημαντικότερος λιμένας της Ελλάδας, διαθέτει το μεγαλύτερο (σε επιβατική κίνηση) λιμένα της Ευρώπης, συνδέοντας ακτοπλοϊκά την πρωτεύουσα με τα νησιά του Αιγαίου και αποτελώντας ένα σημαντικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια εντός της Μεσογείου. Καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους που ταξιδεύουν προς τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και εκείνοι που τον επισκέπτονται για φαγητό, καφέ, διασκέδαση, shopping, περιπάτους με θέα στη θάλασσα, επισκέψεις στα μουσεία και στα νεοκλασικά κτίρια που στέκονται αδιάψευστοι μάρτυρες του λαμπερού παρελθόντος.

Ο Δήμος Πειραιώς είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος στην Αττική, με συνολικό πληθυσμό 448.997 κατοίκων (απογραφή 2011). Το λιμάνι του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, το μεγαλύτερο λιμάνι επιβατών στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, εξυπηρετώντας περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το 2015 ιδιαίτερα, 621 κρουαζιερόπλοια εισήλθαν στο λιμάνι του Πειραιά με 980.149 επιβάτες. Περαιτέρω, οι οικονομικές συνθήκες της περιοχής αναμένεται να ενισχυθούν με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου ΜΕΤΡΟ που θα συνδέσει τον Πειραιά με την υπόλοιπη πόλη. Ο πρώτος σταθμός του μετρό αναμένεται να ανοίξει το 2019 και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Τοποθεσία

Φωτογραφίες

Γειτονικά καταστήματα